Thursday, 11 August 2011

ramadhan al mubarak..

      Assalamuallaikum....lame btol tak update blog.,bkn pe mlas nk naip je n idea nk naip pon kurang..so biarkn jela blog nih bersawang smpe da bsar la aku pnye lelabah dlm blog nih..hahaha..
Alhamdulillah !!! taon nih dpt gak jumpe bulan ramadhan al mubarak nih yg sekali dlm setahun je..,tahun dpan tak taw la dpt jmpe lg ke tak..,harap2 dpat la jumpe dgn bulan yg penoh keberkatan nih dan bulan yg penoh rahmat..

Tahun nih puase penuh dengan dugaan..sebab tahun nih aku tengah praktikal dekat kilang besi yg kerja nye sentiase memerah kudrat aku yg tidak seberape nih..,kerja  aku nih punye la berat tapi tape ..,tuh semua dugaan ,sbb zaman nabi dlu pon berperang tngah bulan puase gak..boleh je deorg berperang..so aku pon tak kesah berpuasa dalam situasi yg mcam mane pon..tapi kan yang aku peliknye.,kenape la ade org yg tak puasa sedangkn dah taw puasa tuh wajib..,n then yang tak puasa tu plak orang2 tua..bukan budak2 yg masih belum akil baligh..sume nye da lebih dari akil baligh dah pon..tp aku nih pon bukannye baek sangat pon,,sbb cite kat ats nih sume pasal aku..hahaha,tapi tu sume tahun lpas punye bulan puasa..seari je k,dah gnti dah pon..tahun nih nawaitu aku puasa betul..,menahan lapar ,dahaga dan nafsu..btol kn nawaitu tuh..maklom la aku nih jahil sikit bab2 agama..ok cukup2 dah aku merepek..saje update blog supaye nk buang ank labah2 la abah aku nih tak buat sawang kat blog aku nih..assalamuallaikum.,
             
                    SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN
 
 

Saturday, 19 March 2011

DATANG DAN PERGI

pe yang datang dan pergi tuh??
hahaha..aku bese la..kalu da h kuat bersembang ney mst r kne bnyk crik kawan..
so aku mmg la mencari kngkwan kat fb uh..,
salunye kwn pompuan je aku cari...sbb kngkwan laki da rmai..
so crik le kngkwan ponpuan en..,rmai gak la yg aku jumpe..
tp kalu da dpt mst ta lme..
Onion Icon


kbnyakan yg aku jmpe ney..sume sempoi2.,kirenye masyuk ngan aku..
sembng pon oke la..deorg ney first2 aku jmpe mst salu on9..
n salu gak r komen n chat ngan deorg..
tiap kli on9 mst chat punyelah..

jenis aku plak kalu nk kwn mst kwn smpe mati punye..,
bkn cintun je smpe mati..kngkwan pn smpe mati..,
hehhe..tp tu r..bak kate title kat ats uh..
deorg ney seng je dtg seng je pergi...
aku pon tak taw la..,myb da adat resam alam maya kot..
KENAPE??

Onion Icons

HAISH..tngh sonok berkwn ,,da deorg pergi mnggalkn daku kesorngan..
myb ney la realiti en..kwn di alam MAYA..bkn REALITI.,
ntah deorg wujud or tak..,tapi papehal pon aku mmg suke kwn ngan korg sume..
suke gler beb..,!.
korg mmg fun n funny la..happyning n korg mmg best gler r..
syiok r knal korg, walaupon ta pnah jmpe..
THANK 4 EVERYTHING
aku ta pnah lpekn korg walopon korg juz aku jmpe kat dunia teknologi.,

NICO TO MEET U ALL!!

Onion Icon     Onion Emoticon

Thursday, 10 March 2011

bising dan bising..

bising dan terus bising..leter dan terus leter..,ish..setiap hari kne leter..

JIWE saje rse hidop aku..,da tak lrat nk dngo mak aku leter..setiap blek kli kje 

de je yg tak kne..tp aku tak kesah la en..myb mak aku pnat kot keje..

ksian je mak..,crik rezeki for anak2 nye..org hargai mak selame ney pe yg mak buat kat kami adek beradek..

tapi mak mmg happyning.,sntiase ceria n cool je...

tp bkn mak aku sorg je kuat berleter ney..de sorg lg..

"AYAH AKU"

pegh! klu ayah aku yg berleter..mak aku tros give up. sbb mak aku kate..kalu org laki2 ney berleter..

hodoh rupenye..bkn je hodoh..mengalahkn org pompuan..tak bley nk stop da..bak kete api ekspress la..kalu 

dah lju..tak kn dan2 tu gak bhentinye..tak bley nk stop..

melainkn dye kuar rumah..bru la bhnti..,dasyatkn..!pnas gak telinge ney..

anyway,sume kate2 yg kluar dr mlot MAK ABAH tu mmg akan terjdi..

n panduan tok kte hidop di alam ciptaanNYA..


:hah

=((


Saturday, 5 March 2011

tak paham aku !!

plek btol la mmbe aku sorg nih .. asal dye ney suke sangat mnyibok hal aku..pe yg aku buat sume je tak kne.,
 pe msalah dye ney aku pon tak taw.,dlu elok je..sempoi je,due tge mnjak ney cam haram perangai..
aku bkn pe.,yg dye nk sbok2 hal aku tu nape aku pon tak taw.,padahal suke aty aku la nk bergmbo ke pe ke..,
jeles je ropenye.,ko tu de enset mhal ko tu g r tngkap gmbar..kte mmbe rmai..,( kabel cekang chek)..sembng nk kmaih je.,tak nk klah,,nk salu dok ats je,,tak nk dok bwah.,kau ingat bdn kau bsar aku tkowt,!!! ma cibai pnye org.,da bnde yg bkn2 kua  dr mlot aku ney haa..

haish wat nambah dose aku je ngutok ko pepagi bute ney.,jeles sangat ngan spe aku berkwn..hak aku r nk kwn ngan spe..yg ko sebok pehal,,.mmbe aku tu dslr ke pe ke..ko tu kwn mat kerete..ade aku kesah ke!!tak de pon en..pastu katenye aku batak la pela..kongat abg ko tu dok kl n ko kerap2 lpak kl tu da bgos sgt ke..!!nseb bek la ko ney lg pandai dr aku..jgn ingat org yg bodoh cam aku ney ko boley memperbodohkan aku la gler!! huhhh tambah dose je..brat bahu aku pasney..

Thursday, 3 March 2011

second entry !! masih membiasekn dri.,

hey u all ! lagi skali nk ckp sket..aku masih lg cube membiasekn dri untok blog aku ney..da ade org soh update kn.,,so kne la update..,klu mlas nk update baek  tak yah jd blogger kn..ayat sorg gadis ney kat aku.,dye soh aku update blog aku ney....dye ney baek aty orgnye! walaupon tak knal..,sanggop tlong aku wat blog.,untung rsenye de org nk tlong wat blog.,,sanggop dye pagi2 bute tlg adjust blog aku ney..papepon kredit kpde gdis ney, yg tlong aku siap kn blog aku ney...


haaa..ney dye upahnye!kte nk mcdeluxe ea.,amek ney..thanks lot ye FM!! mkn puas2...,tak ckop lg gtaw..akan aku kirimkn.,

Tuesday, 1 March 2011

feeewit~!,,masih baru

hye!!!first time create blog ney..pegh!!tak taw  nk ckp pe..salu bce blog org ayt deorg mst power gler.,,ayt deorg pon pnoh ngan isi tersurat n tersirat dye..klu ayat aku ney ntahla.,tonggang langgang rsenye.,


haaa..ney la aku.,orgnye tade la hensem.,stakat mke cam melayu tu adela.,aku tgok aku ney kulitnye hitam.,tp de stgah org kte hitam manis..,tak taw la aku.,juz folow sje pe yg deorg ckp.,,hahaha,