Thursday, 11 August 2011

ramadhan al mubarak..

      Assalamuallaikum....lame btol tak update blog.,bkn pe mlas nk naip je n idea nk naip pon kurang..so biarkn jela blog nih bersawang smpe da bsar la aku pnye lelabah dlm blog nih..hahaha..
Alhamdulillah !!! taon nih dpt gak jumpe bulan ramadhan al mubarak nih yg sekali dlm setahun je..,tahun dpan tak taw la dpt jmpe lg ke tak..,harap2 dpat la jumpe dgn bulan yg penoh keberkatan nih dan bulan yg penoh rahmat..

Tahun nih puase penuh dengan dugaan..sebab tahun nih aku tengah praktikal dekat kilang besi yg kerja nye sentiase memerah kudrat aku yg tidak seberape nih..,kerja  aku nih punye la berat tapi tape ..,tuh semua dugaan ,sbb zaman nabi dlu pon berperang tngah bulan puase gak..boleh je deorg berperang..so aku pon tak kesah berpuasa dalam situasi yg mcam mane pon..tapi kan yang aku peliknye.,kenape la ade org yg tak puasa sedangkn dah taw puasa tuh wajib..,n then yang tak puasa tu plak orang2 tua..bukan budak2 yg masih belum akil baligh..sume nye da lebih dari akil baligh dah pon..tp aku nih pon bukannye baek sangat pon,,sbb cite kat ats nih sume pasal aku..hahaha,tapi tu sume tahun lpas punye bulan puasa..seari je k,dah gnti dah pon..tahun nih nawaitu aku puasa betul..,menahan lapar ,dahaga dan nafsu..btol kn nawaitu tuh..maklom la aku nih jahil sikit bab2 agama..ok cukup2 dah aku merepek..saje update blog supaye nk buang ank labah2 la abah aku nih tak buat sawang kat blog aku nih..assalamuallaikum.,
             
                    SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN